На 4-ти март в Регионален Център за Съвременни Изкуства Топлоцентрала

...
 На 4-ти март в Регионален Център за Съвременни Изкуства Топлоцентрала
Коментари Харесай

Горещи имена на съвременното техно идват в България

 На 4-ти март в Регионален Център за Съвременни Изкуства Топлоцентрала Метрополис ще показа за първи път в България две от най-горещите имена на актуалното техно Nørbak и Quelza.

В двете зали на пулта ще застанат DJ Steven, Shade, Ziggy, както и възпитаниците на Metropolis DJ Academy – Brick, C-Metrik, Hexzen, Ignis, Ikki Øttø, Manoko, Pero, Sinnerman, Stéph, Trakian и Ver:Tex. „ В сложното време за електронната сцена, в което живеем, техно културата е застрашена от комерсиалните формати, които обръщат главно внимание на визуално-бляскавата част на едно празненство. “ споделя DJ Steven. „ Но ние не забравяме от кое място сме тръгнали и какво изискуем. А и в последна сметка да търсим най-актуалните актьори е част от това, което вършим. “ приключва той с усмивка. „ Както и да дадем път на младите очаквания от Българската електронна сцена. Те заслужават да изпитат страстта на огромното празненство, само че този път не като гости, а като основни настоящи лица по този начин, както хората заслужават да чуят осъществяванията им. “ прибавя Ясен Петров. „ Парти с безкомпромисни тон и визия като всички наши продукции. “ добавя DJ Smurf. Нека в този момент ви срещнем с непознатите посетители на Techno Meltdown, а за българските участници ще напишем в идната публикация.

NØRBAK - Португалия

 
-->
Ключовата роля на Nørbak в актуалната техно просвета е извоювана с помощта на изключителната му отдаденост и невероятната му работоспособност. Тези качества, съчетани с дълбоките му знания за техно музиката от 90-те години на предишния век и изключителния нюх за съвременен саунд дизайн го вършат изключително прелъстителен като актьор и за именити, и за авангардни лейбъли като Soma Records, Warm Up Recordings и Mord. Дебютният му албум Flesh Тo Ashes е превъзходен образец за напредничавото му мислене и съчетава отлично танцувалност за дансинга и експерименталността на IDM (Intelligent Dance Music). Впечатляващите му умения на пулта го вършат чест посетител на най-известните техно клубове в света като Tresor - Берлин, Fuse - Брюксел, Gare Porto - Порто и още доста места от Пекин до Лос Анджелис, Южна Америка и Далечния Изток.



Quelza , чието същинско име е Лео е ярък представител на най-новата вълна авангардни техно актьори. Той е роден в Парижките покрайнини, от дребен взима уроци по музика, само че открива електронната сцена на Париж през 2013. И тогава музикалното му обучение се изпълва със смисъл. В един свят, в който продуцентите на техно са повече от песъчинките по плажа на Копа Кабана, Лео съумява да откри свои физиономия и жанр, нещо рядко като четирилистна детелина. И тази детелина му обезпечава контракти с най-авангардните техно лейбъли като Mord, New Rhythmic, KSR, Hayes Collective, които са привлечени от извънредно нехарактерната за стила чистота на звука и почти кинематографичния саунд дизайн на траковете му. Днес той живее в Берлин, с цел да усеща по-силно туптящото сърце на авангардния техно тон. Страхотната му техника и извънреден асортимент на музика го вършат чест посетител DJ в паметните клубове Tresor, Berghain, и Griessmühle и му обезпечават сетове и на няколко техно фестивала това лято, сред които е и Нидерландския Awakenings.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР